Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


ZijbalkNieuws:


Cartes du Ciel is gratis uitgegeven software onder de voorwaarden van de
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


nl:documentation:calendar_twilight

Kalender, schemer

Dit scherm toont je de ochtend en avond schemer tijden voor de data zoals je deze hebt ingesteld in de invoer gebieden van de kalender. Schemer onderscheiden we in drie soorten:

  • 1. Burgerlijke schemer Het centrum van de zon is tussen de 0º en 6º onder de horizon. (Deze tijdsperiode toont Cartes du Ciel / Sterrenkaarten niet).
  • 2. Nautische schemer Het centrum van de zon is tussen de 6º en 12º onder de horizon.
  • 3. Astronomische schemer Het centrum van de zon is tussen de 12º en 18º onder de horizon.

Wanneer je de kaart instelt om het Alt-Az coördinaten systeem tegelijk met het automatische achtergrond kleur te gebruiken, dan zal het programma de hemelachtergrond in een lichtere kleur afbeelden, gekoppeld aan het soort van schemer.
Astronomisch duister is de tijdsperiode gedurende welke het centrum van de zon lager dan 18º onder de horizon is voor de ingestelde observatiepositie. In deze perioden zal Cartes du Ciel / Sterrenkaarten de achtergrond normaal gesproken donker maken, behalve wanneer de maan boven de horizon staat.

De laatste kolommen van de tabel tonen het begin en einde van de periode van duisternis inclusief de aanwezigheid van de Maan. Het gedeelte van de belichte Maan wordt ook weergegeven voor een betere bepaling van hoe erg het zal zijn.

nl/documentation/calendar_twilight.txt · Laatst gewijzigd: 2015/11/06 20:43 (Externe bewerking)