Користувальницькькі налаштування

Налаштування сайту


Сайдбар




Останні новини:



Cartes du Ciel є вільним програмним забезпеченням, випущеним згідно із
GNU banner GNU General Public License


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


uk:news:version_3_beta_0.1.2

Версія 3 бета 0.1.2

Переклад програми та online зображення

Тепер програма може бути перекладена на будь-яку мову. Дякуючи добровільним перекладачам, зараз досяжні такі мови інтерфейсу, як англійська, іспанська, італійська, каталонська, російська, українська та французька.

Якщо ви зацікавлені в перекладі на вашу мову, то будь-ласка прочитайте http://www.ap-i.net/skychart/uk/translations або англійську сторінку http://www.ap-i.net/skychart/en/translations

Систему допомоги було змінено, щоб використовувати матеріали із вікі на http://www.ap-i.net/skychart
На разі, матеріалів іще мало, але ви можете виправити даний стан!




Online зображення

Це та ж функція, як і вже доступна Realsky CDrom, але тепер, потрібні вам зображення, ви можете одержати через Інтернет.

Виберіть ту небесну область, котра вас цікавить, та натисніть кнопку “DSS” для завантаження та показу їй відповідного зображення.

Ви можете сконфігурувати джерела зображення, зайшовши в меню “Конфігурація програми” → 7-Зображення → 3- DSS Realsky. Багато цікавих джерел уже сконфігуровані, але ви можете додати іще, використовуючи меню “Конфігурація програми” → 9-Інтернет → 3-Online DSS зображення.








Інструмент створення каталогів CatGen тепер у складі головної програми. Ви можете використати цю функцію, натиснувши кнопку “CatGen” в меню “Конфігурація програми” → 4-Каталог → 1-Каталог.
Ви можете створити бінарний каталог, як і в попередній версії CatGen, але також можете створити текстовий файл каталогу. Даний тип каталогів, запланований на місце каталогів типу “Зовнішній каталог” в версії 2.7, має перевагу перед бінарним типом у тому, що вам нема потреби повторно створювати каталог після внесення змін у дані. Як звично при використанні, повинна відображатися інформація про нову внесену зорю, котру ви бажаєте відобразити на мапі.

Iнтернет проксі при потребі, можете налагодити, використовуючи меню “Конфігурація програми” → 9-Інтернет → 1-Проксі.

Власні мітки можливо додати на мапу, використовуючи меню правої кнопки “миші” (див. опція “Нова мітка”).

Нова панель прокрутки на кожній мапі, дозволяє вам здійснювати перегляд всього неба. Для великих масштабів, зручніше використовувати метод переміщення стрілкою, не торкаючись курсору, із-за високої чутливості методу до переміщень стрілкою, котру курсор не в змозі забезпечити.

Мітки моделювання ви можете редагувати, використовуючи меню “Конфігурація програми” → 1-Дата/Час → 2-Моделювання в часі. Ви можете вибрати багато міток, котрі будуть відображати потрібну вам інформацію.

Відстежено багато дефектів, завдяки вашому випробовуванню програми. Відстежувач нових дефектів функціонує добре, про що свідчить усунення 160 дефектів із числа 180 виявлених.
Приблизно 300 поправок здійснені в даному релізі програми. Якщо вас цікавлять деталі, то про них ви можете прочитати на http://skychart.svn.sourceforge.net/viewvc/skychart/trunk/?view=log
Між версіями 3.0.1.0 та 3.0.1.2,це забрало більше часу, аніж звично. Вся справа в тому, що всі випробовування стосувалися розвитку версії 3.0.1.1, оновленій приблизно тиждень тому.

uk/news/version_3_beta_0.1.2.txt · Востаннє змінено: 2015/11/06 20:44 (зовнішнє редагування)