Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


ZijbalkNieuws:


Cartes du Ciel is gratis uitgegeven software onder de voorwaarden van de
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


nl:documentation:calendar_lunar_eclipses

Kalender, Maansverduisteringen

Al deze informatie in deze pagina's over zonsverduisteringen komen van Fred Espenak, NASA/GSFC . Je kunt zijn website bezoeken door de grote knop te klikken links boven in het dialoogvenster. De lijst toont de Maansverduisteringen voor de ingestelde eeuw. Het toont de datum en tijd van de maxima, het type van de Maansverduistering, het Saros-nummer, de gamma-waarde, de magnitude van de penumbra (halfschaduw) en umbra (kernschaduw), de duur van de gedeeltelijke - en totale fases.
De gegevens voor Maansverduisteringen vanaf 1800 tot 2100 zitten in het programma bijgevoegd, je kunt meer gegevens downloaden vanaf de website van Fred Espenak.
Een muisklik op de lijst toont je de verduistering voor de ingestelde observatoriumlokatie zoals bij de Zonsversduisteringen.

Als je een datum uit de lijst klikt, dan verander je ook de ingestelde datum van het programma. Als je hierna het Kalender dialoogvenster sluit, zul je een waarschuwing ontvangen over de veranderde datum / tijd. Om te bevestigen dat je de nieuwe tijd wilt blijven gebruiken, klik je Ja. Als je Nee klikt, zal de lijst niet sluiten en krijg je de gelegenheid om op de Reset kaart-knop (boven rechts) te klikken, zodat je de oorspronkelijke instellingen van de kaart herstelt.

nl/documentation/calendar_lunar_eclipses.txt · Laatst gewijzigd: 2015/11/06 20:43 (Externe bewerking)