Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral
Last news:Cartes du Ciel is free software released under the terms of the
GNU banner GNU General Public License \


Hosted by SourceForge.net

Support This Project


ca:documentation:quick_start_solar_system

Sistema solar

Contingut de la guia ràpida

Planetes

Podeu fer que es mostrin o no, el Sol, els planetes i els satèl·lits, amb el menú Carta → Mostra els objectes → Mostra els planetes o amb la icona de la barra d'objectes.

Avançat ⇒ En el menú Configuració → Sistema solar → Planeta , podeu triar les opcions de presentació per als objectes del sistema solar, fixar la longitud de la GTR (Gran Taca Roja), activar la visió de l'ombra de la Terra (per als eclipsis lunars) i permetre el mode transparent per als planetes (útil per a les ocultacions).

Cometes

La instal·lació estàndard de Cartes del Cel conté un fitxer de mostra amb uns 200 cometes que es carreguen en la base de dades.

Podeu fer que els cometes es mostrin o no, amb el menú Carta → Mostra els objectes → Mostra els cometes o amb la icona de la barra d'objectes.

Avançat ⇒ En el menú Configuració → Sistema solar → Cometa - Carrega el fitxer MPC , podeu baixar des del lloc MPC (Minor Planet Center) el fitxer complet actual. En el mateix menú, “Manteniment dades” possibilita treure les bases de dades obsoletes i deixar les que us interessin. I finalment, “Afegeix” us deixa entrar manualment les dades orbitals d'un nou cometa.

Consell Si voleu veure tots els cometes del fitxer en una carta d'angle de visió ampli, configureu les següents opcions: “Mostra com un símbol”,…“No tinguis en compte els cometes més febles que la magnitud 99”,…“Mostra els cometes 99 magnituds més febles que els estels”

Asteroides

La instal·lació estàndard de Cartes del Cel conté un fitxer de mostra amb uns 5000 asteroides que va carregat a la base de dades.

Podeu fer que els asteroides es mostrin o no, amb el menú Carta → Mostra els objectes → Mostra els asteroides o amb la icona de la barra d'objectes.

Avançat ⇒ En el menú Configuració → Sistema solar → Asteroide - Carrega el fitxer MPC , podeu baixar des del lloc MPC el fitxer complet actual. Llavors heu de preparar les dades mensuals (mateixa finestra de diàleg, pestanya “Dades mensuals”).
En el mateix menú, “Manteniment dades” possibilita treure les bases de dades obsoletes i deixar les que us interessin. Ifinalment, “Afegeix” us deixa entrar manualment les dades orbitals d'un nou asteroide.

Simulació d'òrbites

Podeu simular el desplaçament orbital dels objectes del sistema solar amb Configuració → Data/Hora → Simulació del temps .

Simulació dels crepuscles

Podeu aplicar una simulació dels colors del cel durant els crepuscles amb el menú Configuració → Presentació → Color del cel (botó “Fixat negre” o “Automàtic”) o amb la icona de la barra d'objectes.

Avançat ⇒ Dins del mateix menú podeu variar tant els colors del crepuscle com el del cel fix, al vostre gust, fent clic sobre cada color.

Efemèrides

Obtindreu les efemèrides dels objectes del sistema solar amb el menú Arxiu → Calendari o amb la icona de la barra principal. Això afecta als crepuscles, planetes (Sol i Lluna inclosos), cometes, asteroides i els eclipsis solars i lunars.

Avançat ⇒ En el mateix menú, podeu descarregar noves prediccions d'eclipsis solars i lunars per Fred Espenak des de Web de la NASA sobre eclipsis .
Podeu modificar el color dels cometes, els asteroides i les òrbites en Configuració → Presentació → Colors i els colors del cel del fons i els crepuscles a Configuració → Presentació → Color del cel .

ca/documentation/quick_start_solar_system.txt · Darrera modificació: 2021/02/07 11:59 per antoni